maandag 19 mei 2008

Pinksteren,etc...

Hallo allemaal,

Het duurt even, maar hier is dan nog weer even een bericht van mij. Het is de laatste tijd feest wat betreft de weekenden; eerst een lekker lang weekend in verband met pinksteren en afgelopen weekend was weer een extra lang weekend, omdat papa nog een papadag te goed had vandaag.

Zaterdag vóór pinksteren kwamen Mischa, Sandra, Britt, Tim en Niek bij ons op bezoek. Dat was erg gezellig. We hebben heerlijk in de zandbak gespeeld (de kinderen dan….). Na de lunch moesten ze alweer naar huis. Hopelijk komen ze snel weer, want ik vond het wel erg gezellig. Na mijn middagslaapje zijn we naar Doetinchem gegaan. Mama had namelijk een nieuwe bril en zonnebril besteld en die waren klaar. Die zijn we dus snel gaan ophalen; ik vind ze erg mooi. Natuurlijk zijn we toen ook nog bij opa en oma langs geweest en hebben we daar lekker gegeten.

Zondag 11 mei was het moederdag. Ik had op het kinderdagverblijf een mooi cadeau voor mama gemaakt; het was een tegeltje met mijn handafdrukken er op en daar zat een mooi gedichtje bij. Daar was mama wel erg blij mee. Ook heeft mama van papa een ‘Trollbead’ kraal voor aan de ketting gekregen. Daar was ze ook erg blij mee. Toen we waren aangekleed, is papa hard aan het werk gegaan. Hij is namelijk begonnen om de buitenkant van ons huis te schilderen. Vinden jullie dat niet dapper? Mama en ik hebben die dag lekker thuis geklungeld en lekker veel in de tuin gespeeld. Mama had een paar bakken met water voor me neer gezet en ik heb me lekker vermaakt met het afwisselend in de zandbak klimmen en dan weer met het water spelen. Het resultaat was dat ik er niet meer zo heel netjes uit zag, maar ik vond het wel erg leuk.

Maandag 2e pinksterdag zijn mama en ik ’s ochtends al naar opa Willy en oma Hanny gegaan. Dit was nog ter gelegenheid van moederdag, want oma is natuurlijk mama’s mama (snappen jullie het nog?). Heidi, Eric en Niels kwamen ’s middags ook. Dat was erg gezellig. We hebben lekker buiten gezeten en ik heb fijn met Niels kunnen spelen. Ook ben ik nog eventjes met opa wezen fietsen. Dat vond ik ook wel erg leuk; ik heb honderduit zitten kletsen achterop de fiets bij opa. Nadat we lekker gegeten hebben, zijn we weer naar huis gegaan. Natuurlijk hadden we voor papa een bakje met eten mee gekregen, want die was de hele dag druk aan het schilderen geweest. Gelukkig was het toen aan de voorkant van het huis ook bijna helemaal af. Alleen de voordeur en het openslaande raam beneden moesten nog, maar die kon papa niet meer doen, omdat de zon op het huis kwam te staan. Gelukkig heeft papa die woensdagavond nog wel kunnen doen. Ik vind het wel erg knap van papa, dat hij dat zo goed kan, vinden jullie ook niet?

Afgelopen weekend hadden we een lekker rustig weekend. Zaterdag was het niet zo’n mooi weer, dus kon papa niet schilderen. Toen zijn we dus maar met z’n allen boodschappen wezen doen en hebben we leker thuis gespeeld en gedold. Rond een uur of 6 kwamen Rogier, Christa, Jelle en Carlijn nog langs; zij hadden lekker eten van de Chinees mee genomen en Jelle, Carlijn en ik hebben nog lekker gespeeld. Dat was erg gezellig.

Zondag was het gelukkig beter weer en wilde papa wel weer aan het schuren en schilderen gaan. Mama en ik zijn toen naar Heidi, Eric en Niels geweest, zodat papa rustig kon werken zonder dat wij in de weg liepen en dat hij bang hoefde te zijn dat ik wakker werd of zo. Dat was erg gezellig. Ik heb lekker met Niels in de tuin gespeeld en Heidi had pannenkoeken gebakken voor de lunch. Dat was nog eens lekker! En ’s middags na ons slaapje zijn Eric, Niels, mama en ik nog en stuk wezen fietsen (ik bij Eric voor op de fiets en Niels bij mama achterop). We zijn nog even bij een soort van kinderboerderij geweest en hebben de geitjes, schaapjes, het paard en de pauwen gevoerd. Toen we ’s avonds weer thuis kwamen had papa alles aan de achterkant van het huis al helemaal geschuurd! Nu kan hij dat weer mooi schilderen en dan is het klaar. Het wordt wel heel erg mooi.

En vandaag was het papa dag. Mama is vanochtend naar het werk gegaan en papa en ik hadden nog een lekkere vrije dag. Dat vind ik altijd heel gezellig! Vanochtend kwamen de mensen van de winkel nieuwe matrassen voor papa en mama brengen! Dat was spannend! Ze zaten nog in het plastic, dus mochten papa en ik het plastic er af halen. Gelachen dat we hebben! Vervolgens hebben papa en ik de nieuwe matrassen even goed getest door er flink op te stoeien. Nou, ze zijn goedgekeurd hoor. Verder gaan papa en ik straks nog een cake bakken. Dat zal mama een leuke verrassing vinden! Niks zeggen, hoor...

Nou, dit was het weer voor nu. Tot de volgende keer maar weer!

Dikke kus, Norian.