maandag 11 augustus 2008

Vakantie in de Dordogne...

Hallo allemaal!

Daar zijn we weer; terug van een heerlijke vakantie!! Wat hebben we een fijne weken gehad, zeg. Fantastische uitvinding zo’n vakantie!

Vrijdag 18 juli zijn we ’s ochtends heeeel vroeg (eigenlijk was het nog nacht) in de auto gestapt die papa overdag al helemaal vol had gepakt met onze vakantiespullen. Na een poosje rond gekeken te hebben, ben ik lekker in slaap gevallen en heb ik mijn nachtrust voort gezet tot ’s ochtends. Op die manier konden papa en mama al een heel stuk lekker door rijden zonder dat ik daar iets van merkte. Toen ik dus ook wakker werd, waren we al een heel eind richting Parijs.

Na een lekker ontbijtje zijn we weer verder gereden. Ik heb me heerlijk vermaakt in de auto en voordat we het wisten, waren we eigenlijk al zo’n eind opgeschoten, dat papa en mama besloten om dan ook maar gelijk door te rijden naar de camping in de Dordogne in plaats van ergens onderweg nog een camping op te zoeken. Jammer genoeg was ons eigenlijke plekje nog niet vrij, maar we konden de ‘overnachtingstent’ wel op een andere plek opzetten. ’s Middags bleek dat de reis van Rogier, Christa, Jelle en Carlijn ook zo voorspoedig ging en dat zij ’s avonds ook al op de camping aan zouden komen. Dat was nog eens gezellig; dan kon onze vakantie stiekem al een dag eerder beginnen!

Toen we zaterdag onze grote tent hadden opgezet, waren we dan ook al gauw helemaal geïnstalleerd. Wat waren er veel leuke dingen om te doen! We hebben lekker veel gezwommen in de rivier en op het strandje gegraven en gebouwd en natuurlijk ook lekker veel in het zwembad geweest. Ook heb ik natuurlijk lekker veel met Jelle en Carlijn gespeeld.

Zoals dat hoort op vakantie hebben we lekker rustig aan gedaan. Natuurlijk zijn we ook een paar keer wat leuks wezen doen; we zijn naar het stadje Sarlat geweest, hebben een boottocht gemaakt op de Dordogne, zijn naar Beynac geweest, hebben lekker gegeten in een restaurantje en hebben een hele mooie tuin en kasteel bezocht. Mooi hoor, al die kastelen en oude stadjes! Je kijkt je ogen uit. Wat dat betreft is er meer dan genoeg te doen en te zien in de Dordogne; een echte aanrader, dus!

Tussendoor zijn we ook nog een paar daagjes bij Maaike, Philmar, Maud en Tim langs geweest in Cognac. Dat was ook supergezellig!! Ik heb heerlijk kunnen spelen met Maud en Tim en papa en mama hebben gezellig bijgekletst met Maaike en Philmar. Al mel al dus weer een gezellig uitstapje!

Maar ja, jammer genoeg kwam er ook weer een einde aan deze vakantie… Afgelopen vrijdagochtend zijn we aan het eind van de ochtend weer in de auto gestapt. Na een snelle en voorspoedige reis terug (papa en mama waren erg trots op me dat ik me zo goed wist te vermaken en zo braaf geslapen heb) waren we ’s nachts alweer thuis en kon ik lekker weer in mijn eigen bedje verder slapen. Wat was dat een leuke vakantie! Ik heb papa en mama al gezegd dat we maar snel weer op vakantie moeten….

Willen jullie trouwens meer vakantiefoto’s zien dan dat er nu bij dit berichtje staan? Klik dan maar even op de link rechtsbovenaan ‘Fotoalbums Norian’ en dan kunnen jullie ze allemaal bekijken.

Oh ja, nog even een laatste nieuwtje; ik kan lopen!! Ik kan nu zelf zonder steun gaan staan en ook een paar passen ergens naartoe zetten. Goed hè?! Papa en mama zijn heel erg trots op me, zeggen ze. En het praten gaat ook steeds beter. Waar een vakantie al niet goed voor is…

Nu ga ik snel weer naar bed, want vandaag was ik alweer bij de Juffies op het kinderdagverblijf en morgen mag ik weer, dus dan wil ik wel lekker fit zijn.

Tot de volgende keer!!

Dikke kus, Norian