donderdag 4 december 2008

Verjaardag Niels

Hallo allemaal,

afgelopen woensdag waren mama en ik op het verjaardagsfeestje van Niels. Dat was heel erg gezellig. Op een gegeven moment mocht Anouk eventjes bij mij op schoot zitten. Ik wil jullie graag de zeer geslaagde foto's even laten zien:

dinsdag 2 december 2008

Sinterklaas; wie kent 'm niet........

Hallo allemaal,

Bij deze nog even een klein verslag van het afgelopen weekend. Wat was het weer leuk (en ook wel een beetje spannend…..)!

Zaterdag zijn we na mijn middagslaapje snel in de auto gestapt en naar Nijmegen gereden om op bezoek te gaan bij opa Fred en oma Annelies. Daar zouden Maartje, Oscar, Noud en Marlot ook zijn en dan zouden we ’s avonds lekker gaan gourmetten.

Toen we daar ’s middags waren, dacht opa de hele tijd een zwarte Piet te zien op de daken van de huizen, maar jammer genoeg keken wij net elke keer te laat… Totdat er op een gegeven moment eentje recht voor het raam stond te bellen!! En weten jullie wat? Die zwarte Piet kwam speciaal voor Noud, Marlot en mij! Hij had net Sinterklaas aan de telefoon die hem vertelde dat hij maar gauw naar binnen moest gaan bij opa en oma. Dat was nog eens een leuke verrassing! Eerst vond ik het nog wel een beetje eng, maar later vond ik het toch wel leuk en heb ik zelfs samen met zwarte Piet een cadeautje open gemaakt en heb ik bij hem op schoot gezeten.

Eerst liet zwarte Piet ons allemaal schatten zien die hij in een tas bij zich had; echte edelstenen, de mooiste schelpen uit Spanje en ook nepschuimpjes. Natuurlijk had hij ook cadeautjes voor ons bij zich; wel 3 zakken vol! Hij ging dan ook voor ons alle 3 een cadeautje verstoppen en dat moesten wij gaan zoeken. Noud heeft mij goed geholpen met het vinden van mijn cadeautje. Dat vond ik wel heel erg lief van hem. Daarna vertelde zwarte Piet nog een verhaaltje over pepernoten en schuimpjes en de Snoeppiet die daar veel te veel van snoepte en toen gefopt werd met nepschuimpjes. En weten jullie wat dat waren? Zeepjes!! Toen had de Snoeppiet dus zijn hele mond vol met zeep! Net goed; moet je ook maar niet zo veel snoepen! Jammer genoeg moest de zwarte Piet toen alweer gaan. Maar hij had Sinterklaas beloofd om weer weg te gaan als het donker werd en dat werd het ook al, dus toen moest hij ook echt gaan. Jammer hoor, maar gelukkig had hij nog zakken vol met cadeautjes achter gelaten, dus konden we na het uitzwaaien nog even feest vieren en cadeautjes uit pakken. En wat ben ik verwend; Playmobiel, een mondharmonica, een opwindautootje, een mooi leesboek, een Sesamstraat kegelspel, een mooie handpop en dan vergeet ik volgens mij nog wat om op te noemen! Leuk hoor zo’n Sinterklaas en zwarte Piet middag! Mogen we wat mij betreft wel vaker doen! En na dit alles gingen we ook nog gezellig gourmetten, dus toen was het feest helemaal compleet. Wat was dat een ontzettend leuke middag en avond!! Opa en oma bedankt!

Zondagochtend heb ik natuurlijk eerst met mijn cadeautjes gespeeld. Na mijn middagslaapje zijn we nog gezellig op bezoek geweest bij Rogier, Christa, Jelle en Carlijn. Jelle vertelde dat zij ook al onverwachts bezoek hadden gehad van Sinterklaas en zwarte Pieten, want zij waren zaterdagochtend wakker geworden van harde muziek en toen zij beneden kwamen, lag er allemaal rotzooi op de eettafel en leek het wel of er iemand had zitten ontbijten zonder op te ruimen! Dat was eigenlijk niet zo heel netjes van de zwarte Pieten, maar ja; gelukkig hadden ze ook een paar cadeautjes achter gelaten, dus toen waren ze gelukkig niet zo heel boos op de Pieten. ’s Middags heb ik lekker met Jelle en Carlijn gespeeld en ’s avonds zijn we ook nog blijven eten bij Rogier, Christa, Jelle en Carlijn en toen zijn we weer naar huis gegaan. Kortom; weer een gezellige dag!

Nou, dit waren weer mijn avonturen van het afgelopen weekend. Ik ga nu maar snel slapen, want het is al best laat. Tot de volgende keer maar weer!

Dikke kus, Norian