dinsdag 30 december 2008

Oh denneboom, oh denneboom.....

Hallo allemaal,

wat is dit een gezellige, maar toch ook wel drukke periode! Ondanks dat papa en mama vakantie hebben, kunnen ze toch maar weinig tijd vinden om mij even te helpen met webloggen. Maar goed; hier zijn we dan eindelijk weer.

Dit jaar is het eigenlijk voor het eerst dat ik een beetje bewust ben van het feit dat het kerstmis is. En wat is dat een leuk en gezellig feest! Het begon al dinsdag 23 december op het kinderdagverblijf. De juffies hadden namelijk een verrassingskerstlunch georganiseerd! Papa en mama waren vrij en kwamen dus ook gezellig mee helpen. En weten jullie wat? We aten frietjes met appelmoes en knakworsten!! Dat was nog eens een feestje! Kijk maar naar de foto's hoe lekker wij hebben zitten smullen.

Donderdag was het eerste kerstdag. Toen zijn we naar opa Willy en oma Hanny gegaan en daar waren Heidi, Eric, Niels en Anouk er ook. Dat was nog eens gezellig. En het werd helemaal leuk toen er opeens onder de kerstboom allemaal cadeautjes lagen!! De grote mensen hadden lootjes getrokken en cadeautjes gekocht voor die persoon en wij als kinderen kregen van iedereen een cadeautje. Dat was nog eens een feest om zoveel cadeautjes uit te mogen pakken. Niels en ik mochten een cadeautje onder de boom uitzoeken en dan las iemand voor wie het cadeautje was en die mocht het dan uitpakken. Dan moest je natuurlijk wachten totdat we weer een cadeautje mochten pakken en dat vonden we wel een beetje moeilijk, maar mama en papa zeiden dat Niels en ik dat toch heel erg goed hadden gedaan. En wat ben ik verwend! Een mooi hamertje tik spel, geld voor in de spaarpot, 2 leesboeken, een trui, een treintje, autootjes en nog veel meer... 's Avonds had oma Hanny lekker eten gemaakt. Daarna zijn we weer naar huis gegaan en ben ik snel naar bed gegaan om te dromen van deze gezellige dag.

De volgende dag zijn we naar oma Annelies en opa Fred gegaan. Daar waren Maartje, Oscar, Noud en Marlot en Otto ook. Opa en oma hadden voor de kinderen allemaal een cadeautje. Nadat we gezellig een glaasje hadden gedronken en lekker gespeeld hadden, zijn we aan tafel gegaan. Dat was heel gezellig. Maartje en Oscar hadden een lekker voorgerecht gemaakt en oma had de rest van het kerstmaal lekker gekookt. Ik zat naast Marlot aan tafel en dat was wel heel erg gezellig, zoals jullie kunnen zien op de foto's. Na het eten zijn we weer snel naar huis gegaan, want het was al laat. Al met al was het dus een super gezellig kerstfeest dit jaar!!

Gisteren ben ik bij de juffies geweest op het kinderdagverblijf. Vorige week hebben Iris en Jean-Paul een zoontje er bij gekregen, Daan, en daar zijn papa en mama gisteren naar wezen kijken. Wel flauw dat ze mij niet mee namen, maar mama heeft beloofd dat we nog wel een keer bij kleine Daan gaan kijken. Toen Daan geboren was, was hij heel klein (ongeveer 2500 gram), dus had Daan nog niet zoveel vet om zichzelf warm te houden. Iris en Jean-Paul moesten Daan dus ook goed ingepakt houden om hem goed warm te houden, zoals je op de foto kunt zien.

Vandaag ben ik weer naar de juffies dus jullie horen wel weer wat ik allemaal meegemaakt heb.


Tot de volgende keer!


Dikke kus, Norian.