maandag 5 januari 2009

Oud en nieuw en winter!!

Hallo allemaal,

Voordat ik begin met een verslagje van alle festiviteiten van de afgelopen week, wil ik iedereen eerst even een heel gelukkig en gezond 2009 wensen! Dat het maar een mooi jaar mag worden!

Zoals het jullie niet zal zijn ontgaan, was het afgelopen week weer feest. Dit keer was het oud en nieuw. Nadat ik maandag en dinsdag eerst nog een paar daagjes naar het kinderdagverblijf ben geweest (papa en mama zijn heerlijk wezen winkelen in Arnhem en Deventer, dus die hebben zich ook goed vermaakt), zijn we woensdagmiddag naar Heidi, Eric, Niels en Anouk gegaan om daar oud en nieuw te vieren. Onderweg daar naartoe zagen we allemaal mensen schaatsen op het Apeldoorns kanaal. Dat vonden we er zo gezellig uit zien, dat we even zijn gestopt en ook even het ijs op zijn gegaan. Dat was voor mij de eerste keer en dat vond ik toch wel een beetje eng in het begin, maar uiteindelijk vond ik het toch ook wel heel erg leuk en wilde ik de hele tijd rennen. Maar ja; ijs is glad, dus dan heb je kans dat je uit glijdt, maar zelfs dat vond ik geen probleem. In ieder geval leverde het mooie winterse plaatjes op.

Na een tijdje zijn we door gereden naar Heidi, Eric, Niels en Anouk. Daar heb ik lekker met Niels gespeeld en met Anouk geknuffeld en ’s avonds had Heidi een lekkere pizza gemaakt. Daar hebben we met z’n allen lekker van gegeten. Na het eten werden we getrakteerd op een mooie vuurwerkshow in de straat bij Heidi en Eric. Dat was namelijk bij de bouwmarkt die aan het einde van de straat zit, want daar steken ze na sluitingstijd al het vuurwerk af wat nog niet verkocht is. En dat was me toch mooi!! Ik vond het prachtig. Ik heb het er nu nog over hoe hoog het vuurwerk wel niet kwam.

Daarna had papa ook nog een verrassing voor Niels en mij, want hij had ook nog wat vuurwerk gekocht en daarvan heeft hij in de achtertuin alvast een deel aangestoken, zodat wij dat nog konden zien. Het kon dus niet op met al het vuurwerk! Ondertussen waren opa Willy en oma Hanny ook nog langs gekomen en na al het vuurwerk hebben we gezellig met z’n allen koffie gedronken met een oliebol er bij. Daarna was het helaas bedtijd voor Niels en mij. We hadden er wat moeite mee om in slaap te komen vanwege al het vuurwerk dat al werd afgestoken, maar uiteindelijk hebben we zo lekker geslapen, dat we zelfs om 24.00u het vuurwerk niet eens meer hebben gehoord! En volgens papa en mama was dat toch ook heel erg veel met heel veel lawaai, maar ik heb er niets van mee gekregen. Al met al dus weer een erg gezellig feestje!

De volgende dag hebben we lekker rustig aan gedaan en zijn we lekker thuis gebleven. ’s Middags kwamen Rogier, Christa, Jelle en Carlijn nog langs om ons gelukkig Nieuwjaar te wensen. Dat was erg gezellig.

Zaterdag was Maartje jarig en zijn we ’s middags na mijn slaapje naar haar verjaardagsfeestje gegaan. Dat was erg gezellig. Maartje en Oscar hadden voor de grote mensen lekkere erwtensoep gemaakt en voor de kinderen was er lekker pizza. Ik heb dus (weer) heerlijk zitten smullen.

Gisteren hadden Willemien en Henk een nieuwjaarsborrel georganiseerd bij hun thuis in Silvolde. Dat was erg gezellig. Ik heb heerlijk gespeeld met Vera en Niels en Henk en Willemien hadden allemaal lekkere dingen gemaakt. Dat was dus wederom feest!

Maar nu is het jammer genoeg afgelopen met alle feestjes, zeggen papa en mama. Nou is het wel zo dat er in januari heel veel mensen jarig zijn, dus voorlopig zal ik nog wel een paar keer een stukje taart krijgen, maar voorlopig zijn er door de weeks toch echt geen feestjes meer…

Tot de volgende keer maar weer!

Dikke kus, Norian.