dinsdag 16 juni 2009

Vakantie!!!

Hallo allemaal!!

Daar zijn we weer; terug van een fantastisch fijne vakantie in Frankrijk! Wat was het lekker!

Vrijdag 22 mei zijn we ’s ochtends op tijd in de auto gestapt. Papa en mama hadden al verteld dat we eerst heel lang in de auto moesten zitten en dat we dan ergens gingen logeren en dat we dan de volgende dag nog een stuk moesten rijden en dat we dan op de camping van Riesjart en Dini zouden zijn. Ik vond het helemaal niet vervelend in de auto; ik heb lekker kunnen spelen en we hadden DVD-tjes die ik lekker kon kijken, dus ik vond het allemaal prima. ’s Avonds waren we bij hele lieve mensen waar we een kamer hadden. Op de slaapkamer stond voor mij een heel mooi antiek bedje klaar. Dat was gezellig; samen met papa en mama op dezelfde kamer slapen! Ik sliep dan ook al snel heerlijk.

De volgende dag waren we aan het eind van de middag op de camping van Riesjart en Dini en daar waren opa Fred en oma Annelies ook. Dat was leuk zeg, om hen weer te zien. En toen kon de vakantie beginnen.

De eerste 2 weken hadden we heerlijk weer en hebben we lekker veel gezwommen in het zwembad. Het water was wel een ‘beetje koud’ zoals ik elke keer even toelichtte als ik er in ging, maar ik vond het geweldig en was er niet uit te houden. Ook hebben we een paar keer heerlijk gegeten in het restaurant van de camping waar oma dan had gekookt. We hebben niet heel veel gedaan; we zijn een paar keertjes naar de markt geweest en hebben een paar keer een mooi stadje bezocht. Ook zijn we een keer samen met opa Fred naar een oude abdij gegaan. Dat was wel erg mooi om te zien.

Oh ja, we zijn ook 2 keer met opa en oma samen naar het strand geweest. Dat was leuk, al was ik wel een beetje onder de indruk van de golven. Ik heb goed in de gaten moeten houden dat ze niet te dichtbij kwamen…

Papa is een aantal keren wezen duiken. Ik wist eerst niet wat dat was, maar nu weet ik dat je dan onder water gaat zwemmen en naar de visjes gaat kijken en dat mama en ik dat niet kunnen, maar papa wel. Papa zei dat hij het heel erg leuk vond om te doen en dat hij een hoop mooie dingen heeft gezien.

De laatste week was het een paar dagen iets minder mooi weer, maar dat was niet zo erg; toen zijn we wat vaker ergens naartoe geweest. Zo zijn we een keer met opa en oma naar de ‘Gorges de la Fou’ geweest. Dit was een kloof tussen de bergen waar ze een brug tussendoor hadden gemaakt en dan stroomde er onder de brug heel veel water. Je mocht alleen op de brug met een helm op, dus dat was wel heel spannend. Ik heb mijn ogen uitgekeken!

Tja, en dan is het moment daar dat de vakantie er weer op zit…. Vrijdagochtend hebben we afscheid genomen van Riesjart, Dini, opa en oma en zijn we weer gaan rijden. ’s Avonds hebben we nog ergens gelogeerd bij Dijon in de buurt en de volgende dag zijn we naar huis gereden. We waren mooi op tijd thuis (rond 16.30u) en opa Willy en oma Hanny kwamen nog even langs met lekker eten, zodat we nog lekker hebben kunnen barbecuen. En toen was het echt voorbij…. Gisteren en vandaag ben ik alweer bij de juffies geweest. Dat was ook wel weer gezellig.

Hieronder zien jullie nog een aantal foto’s van de vakantie. Ik ga nu snel slapen.

Tot de volgende keer maar weer!

Dikke kus, Norian