vrijdag 17 juli 2009

Daar zijn we weer!

Hallo allemaal, Het duurt even, maar dan zijn we er toch weer! Van vrijdag 3 juli tot en met maandag 6 juli was het bruiloftsweekend van Rogier en Christa. Papa en mama waren ‘ceremonieteam’ en waren dus nogal druk geweest van tevoren om het een en andeer te regelen. Vandaar dat het even stil is geweest op mijn weblog. Maar bij deze toch weer even een verslag van mijn belevenissen tijdens dit supergezellige weekend. Hiervoor hadden Rogier en Christa een heus kasteel gehuurd in Spa in België! Dat was nog eens bijzonder!

Vrijdagochtend gingen we verzamelen bij Rogier en Christa thuis. Papa moest eerst nog even een klein probleempje oplossen, want toen we vlak bij Rogier en Christa’s huis waren, kwam hij erachter dat hij zijn goede schoenen voor onder zijn pak vergeten was in te pakken. Hij moest dus nog hals over kop schoenen kopen in Beuningen. Maar gelukkig; ze hadden nog mooie schoenen in de uitverkoop staan. Na een kopje koffie met wat lekkers (aangeboden door Remco en Rianne!), zijn we met z’n allen vertrokken naar Maastricht.

Daar aangekomen hadden Rogier en Christa geregeld dat we in een treintje een rondrit door de stad zouden maken met z’n allen. Dat was erg leuk! Daarna zijn papa, mama en ik al naar het kasteel in Spa vertrokken om alvast wat spullen klaar te kunnen leggen voordat iedereen aan zou komen. Kon ik mooi alvast op de grote trampoline oefenen. Wat was het een mooi huis; papa, mama en ik hadden een kamer met een heuse torenkamer er aan vast waar ik kon slapen en in de tuin was er een trampoline, een glijbaan, een schommel en lekker veel gras en grint om op of mee te spelen.

Na een welkomsttoast had iedereen de tijd om zich te installeren in de kamers en konden de mooie koffertjes die Rogier en Christa voor iedereen geregeld hadden geïnspecteerd worden. Ik had een koffertje met allemaal knutselspulletjes, bellenblaas, een bal en een graafmachine. Papa en mama hadden een koffertje met allemaal dingetjes voor in bad of onder de douche en een mooie wekker en een gezellig waxinelichtje. Hierna hebben we met z’n allen heerlijk gebarbecued en toen was het tijd voor de kinderen om naar bed te gaan. Voor de volwassenen was er een leuke activiteit georganiseerd door RNC Partysolutions (….). Na wat gepuzzel waren er verschillende teams geformeerd en konden we beginnen aan een superfanatiek potje ‘Ik hou van Holland’. Ondanks de grote concurrentiestrijd die losbarstte, werd het toch een erg gezellige avond.

Tja en toen was het zaterdag; DE dag! ’s Ochtends konden we nog in alle rust ontbijten en spelen. Daarna ging iedereen zich klaar maken voor ‘De Bruiloft van de Eeuw’! Iedereen trok zijn nette kleren aan en met name Christa, Rogier, Jelle en Carlijn zagen er uiteraard erg mooi uit! In optocht vertrokken we naar Maastricht waar het huwelijk voltrokken werd in het Raadhuis. Na die tijd was er koffie met bruidstaart in een bistro/café even verderop voor alle mensen die naar de plechtigheid waren komen kijken. Daarna zijn we weer naar het kasteel terug gegaan. Daar was ondertussen een kok bezig geweest om een heerlijk diner voor te bereiden. Na het aanbieden van de cadeaus die iedereen voor Rogier en Christa hadden gekocht (ik vond vooral de grabbelton van Noud het allerleukste cadeau, want daar mocht ik ook wat uit halen…), gingen we dus ook snel aan tafel. Voor alle kinderen was er een aparte kindermaaltijd. Nadat we die met smaak opgegeten hadden, was er tijd voor alle ouders om ons naar bed te brengen. Daarna hadden de grote mensen nog de hele avond de tijd voor een overheerlijk diner. Het laatste wat ik hoorde voordat ik in slaap viel, was dat het er heel gezellig aan toe ging! Al met al dus een erg geslaagde bruiloft!

Zondag was een lekker rustige dag; we hebben lekker buiten gespeeld en de volwassenen hebben heerlijk in de tuin kunnen zitten. Een aantal mensen gingen ’s avonds na het eten al naar huis, dus voor die mensen en alle kinderen werd er op tijd iets lekkers op de barbecue gegooid. Toen iedereen naar huis was en de overige kinderen in bed lagen, hebben de anderen nog lekker gegeten. Het werd (gek genoeg…) niet zo laat als zaterdagavond; iedereen lag er al op tijd in.

Maandagochtend hebben we nog gezellig ontbeten en heeft iedereen zijn spullen weer ingepakt. En toen was het heerlijke weekend alweer afgelopen. Maar wat was het leuk! Rogier en Christa bedankt dat we van de partij mochten zijn tijdens jullie supergezellige bruiloftsweekend!

Tja, en wat heb ik verder nog beleefd? Even denken… Oh ja; ik heb een nieuw bed! Ik heb nu ook een ‘grotejongensbed’! Goed hè?! En ik slaap er prima in. Papa en mama gaan nu ook beginnen om de nieuwe slaapkamer voor de baby in orde te maken, want ja, dat wordt toch ondertussen ook wel een keertje tijd.

Tot de volgende keer maar weer!

Dikke kus, Norian.