vrijdag 10 september 2010

VAKANTIE!!!

Hallo allemaal,

Daar zijn we weer met een berichtje over onze belevenissen. En wat een belevenissen; we zijn op vakantie geweest naar Frankrijk!!

Zaterdag 14 augustus zijn Leanne en ik bij opa Willy en oma Hanny geweest en hebben papa en mama alle vakantiespullen in de auto ingepakt. Zondagochtend zijn we rond 8.00u in de auto gestapt en begon onze vakantie officieel. Heerlijk 3 weken naar Casteil naar de camping van Riesjart en Dini waar ook opa Fred en oma Annelies zijn.

Eerst moesten we een hele dag in de auto. Ik heb heerlijk naar de kleine televisie gekeken en Leanne heeft heel lief met al het speelgoed gespeeld wat in de bak lag die tussen ons in stond en aan het eind van de middag waren we op ons overnachtingsadres halverwege Frankrijk. Daar hadden we een lekker grote kamer met 3 bedden voor papa, mama en mij en een campingbedje dat al opgemaakt klaar stond voor Leanne. Na heerlijk gegeten te hebben bij de mensen van wie het huis was, zijn we als een blok in slaap gevallen en hebben we de hele nacht heerlijk geslapen.

De volgende ochtend zijn we weer verder gaan rijden (uiteraard nadat we eerst nog een lekker ontbijtje hadden gehad). Rond een uur of 16.00u was het dan eindelijk zover; we waren op de camping!! Wat leuk om iedereen weer te zien. Maartje, Oscar, Noud en Marlot waren er ook, want die zouden pas vrijdags naar huis gaan, dus we hadden alle tijd om lekker met elkaar te spelen.

Papa en mama hebben gauw de tent opgezet (natuurlijk met hulp van Oscar en opa) en toen kon de vakantie echt beginnen! En wat was het leuk! We hadden heerlijk weer (ook al was het helemaal geen mooi weer geweest de week voordat wij er waren) en we hebben lekker veel leuke dingen gedaan.

Ik was maar moeilijk uit het zwembad te houden en ik al snel wilde ik alleen nog maar zwemmen met alleen de bandjes om mijn armen. Ik durfde zelfs al met m’n hoofd onder water! Leanne was iets minder enthousiast over het zwemmen, jammer genoeg. De eerste keer vond ze het echt niet leuk; veel te koud en veel te felle zon. Gelukkig ging het de tweede keer al beter in het Nijntje bootje en met een zonnebrilletje op. Toen vond ze het wel leuk en dreef ze rond als een echte superster.

Vrijdag 20 augustus werd Marlot 4 jaartjes oud en hadden we dus een heus verjaardagsfeestje op de camping! Er was een mooie boomhut en die hadden Noud en ik nog mooier versierd samen met opa als verrassing voor Marlot. Wat was dat een bijzondere verjaardag zo op de camping. Gelukkig hadden papa en mama er aan gedacht om de cadeautjes mee te nemen op vakantie, dus hebben we Marlot goed kunnen verwennen met allerlei K3 spulletjes.

Verder hebben we een paar leuke uitstapjes gemaakt; we zijn een keer wezen wandelen de berg op naar een torentje wat je vanaf de camping al bovenop de berg kon zien staan. Toen we boven waren kon je dan ook het zwembad van de camping zien liggen. Het was een beste klim, maar ik ben helemaal zelf op m’n nieuwe wandelschoenen naar boven gelopen!

Ook zijn we een keer naar de dierentuin in Casteil geweest. Ook dit was een beste wandeling, want de camping lag tegen de berg op. Maar samen met opa en mama heb ik het goed vol kunnen houden. Natuurlijk ging Leanne ook mee, maar zij zat bij papa op de rug in de rugdrager, dus die had eigenlijk de beste plek bemachtigd. Zij vond het ook allemaal erg leuk en toen ze moe werd, is ze zelfs lekker in slaap gevallen.

Tijdens de hele vakantie hebben we trouwens vaak heel lekker kunnen eten in het restaurantje op de camping, want oma Annelies was daar weer aan het koken. Dat was wel heel erg luxe om zo te kunnen eten terwijl je eigenlijk aan het kamperen bent! Ook hebben we een paar keer pizza van Riesjart en Dini gegeten in het restaurantje en die was ook super lekker.

Vlakbij Casteil ligt ook nog een mooi oud vestingstadje met een oude burcht. Daar zijn we ook nog een paar keer naar toe geweest. Papa vertelde dat er in dit stadje vroeger ridders waren en dat vond ik wel heel interessant.

Het was een heerlijke vakantie; we hebben ons allemaal prima vermaakt en we zijn lekker tot rust gekomen en gelukkig zijn er geen gekke dingen gebeurd. Maar ja, zoals altijd komt er ook aan de leuke dingen een eind en daarom gingen papa en mama woensdag 1 september de tent alvast opruimen, afbreken en inpakken. De weersvoorspellingen gaven een kleine kans op regen aan en dat risico wilden we niet lopen, dus daarom hebben we de laatste 2 nachtjes nog heerlijk in een stacaravan op de camping geslapen. Dat was ook erg leuk. Tja en toen was het vrijdag en moesten we toch echt naar huis… Gelukkig verliep ook deze reis erg goed. Vrijdagavond hebben we nog een nachtje geslapen bij dezelfde mensen als op de heenweg en ook dit was weer heel gezellig en we hebben heerlijk geslapen. Zaterdag waren we rond een uur of 6 ’s avonds in de buurt van Zutphen en daar waren we van harte welkom om bij Heidi, Eric, Niels en Anouk een patatje te komen eten. Opa Willy en oma Hanny waren er toevallig ook en dat was dus weer erg leuk om iedereen weer te zien na 3 weken en om gelijk te kunnen vertellen wat we allemaal beleefd hadden.

En nu zijn we alweer een week thuis en is het ‘gewone’ leven alweer begonnen. Maar goed; dat is toch ook wel weer lekker en we hebben gelukkig heel veel foto’s en filmpjes om nog eens naar te kijken. Hieronder zien jullie een paar van deze foto’s. Veel kijkplezier!

Groetjes en een dikke kus van Norian en Leanne

Geen opmerkingen: