woensdag 13 januari 2010

2010 !!

Hallo allemaal,

Natuurlijk willen we eerst iedereen die dit leest een heel gelukkig en gezond 2010 wensen!! Dat het voor iedereen maar een mooi jaar mag worden!

Hopelijk heeft iedereen net zulke leuke feestdagen gehad als wij. Wat een leuke tijd van het jaar is dat toch! Ik had al verteld dat we al op het werk bij mama, bij opa Fred en oma Annelies en bij de juffies Sinterklaas hadden gevierd en nou had die aardige man ook nog 5 december tijd vrij gemaakt om een grote zak vol cadeautjes te brengen. Er werd opeens heel hard bij ons op het raam gebonkt en toen ik met mama bij de deur ging kijken, stonden de cadeau’s buiten voor de deur. Ik heb geen Sinterklaas en Zwarte Piet gezien jammer genoeg, maar papa vertelde dat die het die avond zo druk hadden, dat ze snel weer verder moesten om alle andere kinderen in Nederland ook cadeautjes te brengen. Dat snapte ik toen ook wel; per slot van rekening had ik Sinterklaas ook al een paar keer gezien. Tja en toen kon de pakjesavond beginnen; wat werden we weer verwend! Ik heb een kleine piano met bijbehorend krukje gekregen, speelgoedzwaarden, boekjes, kleren en nog meer speelgoed. En Leanne had ook speelgoed en kleertjes. En toen alle cadeautjes uitgepakt waren, gingen papa, mama en ik nog lekker gourmetten. Dan kon ik mooi tussendoor met mijn nieuwe speelgoed spelen.

Een paar weekjes later was het alweer tijd voor het volgende feest; Kerstmis. Dat is ook al zo’n gezellig feest. We hadden een mooie kerstboom gekocht en versierd met allemaal mooie spulletjes. Ook hadden we buiten mooie lichtjes opgehangen. Het zag er allemaal erg gezellig uit. Eerste kerstdag zijn we met z’n allen naar opa Willy en oma Hanny gegaan. Daar waren Heidi, Eric, Niels en Anouk ook. Omdat we met opa en oma nog geen Sinterklaas hadden gevierd, hadden we nu voor elkaar cadeautjes gekocht. Dus wederom volop verwennerij. Oma had ook nog lekker eten klaar gemaakt, dus al met al was het weer super geslaagd.

Tweede kerstdag zijn we bij opa Fred en oma Annelies geweest en waren Otto (de broer van opa), Maartje, Oscar, Noud en Marlot er ook. Opa en oma hadden voor iedereen mooie boeken gekocht, dus die lagen onder de kerstboom op ons te wachten. ’s Avonds was het natuurlijk weer tijd voor een heerlijk kerstdiner; papa had een lekker voorafje gemaakt en oma had een heerlijk hoofdgerecht gemaakt. Als klap op de vuurpijl had Maartje een heerlijk toetje verzorgd. We hebben dus gezellig met z’n allen getafeld.

De volgende dag was het zondag en hadden we dus eigenlijk een soort van derde kerstdag. Rogier, Christa, Jelle en Carlijn kwamen ’s middags bij ons op bezoek en toen hebben we gegourmet met z’n allen. Ook dat was heel erg gezellig en lekker.

Papa had na kerst lekker vrij en hoefde dus niet naar het werk. Ik hoefde dus ook niet naar de juffies. Dat was wel fijn. We hebben heerlijk rustig aan gedaan met zijn allen. Zo konden we ons mooi voorbereiden op het volgende feest; Oudjaar. Dat hebben we gevierd bij opa Fred en oma Annelies samen met Maartje, Oscar, Noud en Marlot. Dat was erg leuk. Ook wel een beetje spannend met al dat vuurwerk; papa en Oscar hadden een paar dingen alvast aangestoken voordat Noud, Marlot en ik naar bed moesten. Met name de vuurpijl die met een hoop gefluit en een harde knal de lucht in ging, vond ik eigenlijk niet zo leuk. Daar schrok ik nogal van. Maar gelukkig had Oscar ook nog wat vuurwerk wat niet zoveel herrie maakte en dat vond ik wel heel erg mooi. De grote mensen hebben ’s nachts een gezellig feestje gehad toen het 12 uur was. Ik heb er echter niets van mee gekregen; Leanne en ik hebben heerlijk liggen slapen en zijn niet eens wakker geworden van de harde knallen.

Tja en nu is het dus 2010. Er staat ons weer een heel jaar te wachten. Ik ben benieuwd wat 2010 Leanne en mij gaat brengen. De eerste mijlpaal hebben we vorige week maandag in ieder geval al beleefd; mama is weer aan het werk en Leanne gaat nu samen met mij mee naar de juffies op maandag, dinsdag en donderdag en maandag was dus de eerste keer. Ik breng dan eerst Leanne naar de babygroep samen met mama en daarna ga ik lekker naar mijn eigen groep. Als ik wil, mag ik dan overdag nog wel een keertje gaan kijken bij Leanne om haar een knuffel en een kusje te geven, want dat is nog steeds wat ik het liefste doe met mijn kleine zusje.

Nou, dit was het weer voor nu. Ik heb een lamme arm gekregen van al dat typen… Tot de volgende keer!

Dikke kus, Norian