donderdag 22 april 2010

Ik en mijn coole bril...

Hallo allemaal,

Daar zijn we weer! We hebben er weer een paar drukke dagen op zitten. Bij deze wil ik jullie eerst even mijn ‘nieuwe ik’ voorstellen:

Hoe vinden jullie het? Woensdag 14 april moest ik naar de ogendokter nadat ze op het consultatiebureau twijfels hadden over mijn ogentest. En wat blijkt? Ik heb eigenlijk een brilletje nodig! Ik heb, wat de grote mensen noemen, een cilinder afwijking in mijn ogen. Wat dat is, weet ik ook niet precies, maar mijn ogen moeten dus wel geholpen worden met goed kijken. In ieder geval is het niet iets ernstigs, gelukkig, en komt het wel vaker voor bij kinderen van mijn leeftijd. De dokter zei dat met een bril mijn oogjes niet zo snel moe zouden worden en ook minder snel pijn zouden doen. Het onderzoek van de ogendokter duurde wel lang en ik moest ook nog van die druppeltjes waardoor mijn pupillen heel groot werden (en ik dus ook niet zo goed meer kon zien en een beetje last had van het licht), maar ik ben wel heel lief geweest en heb goed mijn best gedaan. Papa en mama waren trots op me! ’s Middags zijn we maar gelijk naar de brillenwinkel geweest en hebben we een mooie blauwe bril uitgezocht. Afgelopen zaterdag konden we hem al ophalen. Ik vind hem heel mooi en hou hem heel goed op. Tot nu toe vindt iedereen hem heel goed staan. Mijn vriendje Rintje vond hem zelfs ‘cool’!

Afgelopen zondag hadden we trouwens ook nog Jelle’s feestje, omdat hij zijn eerste communie mocht doen in de kerk. We zijn dus ’s ochtends eerst naar de kerk geweest en toen hebben we lekker met z’n allen in de tuin bij Rogier, Christa, Jelle en Carlijn (het was heerlijk weer!) een feestje gevierd. Aan het einde van de middag werd zelfs de barbecue nog aangestoken, dus de eerste barbecue van het jaar is alweer een feit! Het was erg gezellig en ik heb heerlijk met alle kinderen gespeeld. Met name de trampoline die Jelle en Carlijn samen hebben gekregen vond ik erg leuk!

Nou dit was het weer voor nu. Tot de volgende keer maar weer!

Dikke kus, Norian (en natuurlijk ook van mijn lieve zusje!)